ÇEDES Projesi (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum)

Öğrencilerin, “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık için kullanabilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri kendi yaşantılarında inşa eden bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlayan Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi.


Çocukların öğrenme çağındayken sorumluluk duygularını geliştirme ve duygu-düşüncelerini yönetme becerilerinin geliştirilmesi önemlidir. Sorumluluk duygusunun tamamlayıcısı öz denetim, kişinin kendi davranışlarını, eylemlerini ve kararlarını değerlendirmesi ve denetlemesi anlamında gelmektedir. Kişinin kararlarını içsel bir değerlendirmeye tabi tutarak insani, ahlaki, kültürel normlara göre denetlemesi, tutum ve davranışlarını bu ilkeler doğrultusunda şekillendirmesi öz denetim sahibi olduğunun göstergesi sayılmaktadır.

Proje kapsamında Kasım Ayı için belirlenen Sorumluluk ve Özdenetim becerileri konularında okulumuzda uygulanan etkinlikler sunulmuştur.

1. ve 2. sınıf öğretmenimiz Derya Tange öğrencileriyle birlikte sınıfında sorumluluk panoları hazırlamışlardır.

3. ve 4. sınıf öğretmenimiz Leyla Şayir ise öğrencileriyle birlikte sloganlar hazırlamış ve bunları videolaştırmışlardır.

11-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-12-2023


11-12-2023

 

11-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi